24 juli 2021

Beter communiceren in bed

Iedereen heeft baat bij een goed seksleven. Maar veel koppels vergeten wat misschien wel het belangrijkste aspect is van een goed seksleven, namelijk goed communiceren. Er zijn vele verschillende redenen waarom een koppel niet goed communiceert, mogelijk door schaamte. Maar het kan je seksleven en relatie gigantisch verbeteren door dit te leren. Daarom bespreken we in dit artikel tips om beter te communiceren in bed.

Gebruik het als voorspel

Als je je tijdens het vrijen kwetsbaar of ongemakkelijk voelt met praten, is een goede manier om betere communicatie op te beginnen, door het eerder te proberen – als een manier om tot seks te leiden. Als je begint te praten over iets waar je aan hebt gedacht, of nog beter, iets dat je zou willen proberen, leg je de basis voordat je naakt bent en je mogelijk ongemakkelijk voelt. Je kunt zelfs beginnen met alleen een whatsappje gedurende de dag. Dit zal je partner zijn dag ook een stuk spannender maken.

Wees positief

Zo, zo, zo belangrijk. Niemand wil horen "Dat voelt niet goed." of, erger nog, "Wat ben je aan het doen?". In plaats daarvan is iets anders suggereren waar je echt van geniet, met zoveel mogelijk complimenten een betere optie.

Gebruik herinneringen

Sommige mensen vinden praten over fantasieën te ongemakkelijk, maar verwijzen naar herinneringen – sexy dingen die al met je partner zijn gebeurd – kan een stuk veiliger aanvoelen. Als je zegt "Ik vond het geweldig toen we …" of "Ik kan niet stoppen met denken aan wanneer je …". Je stelt jezelf niet te veel bloot, omdat je verwijst naar een feit, maar je zorgt er nog steeds voor dat je onthult wat je leuk vindt.

Deel met elkaar

Communicatie gaat in beide richtingen, en een van de beste manieren om te beginnen is om iemand anders het voortouw te laten nemen. Als je weet dat het iets is waar ze bang voor zijn, dan is het niet eerlijk om te doen, maar als je partner zich prettiger voelt dan jij om over seks te praten, vraag hem dan om te helpen door middel van een voorbeeld.

Lichaamstaal

Geluiden je nog steeds te veel? Geen zorgen, lichaamstaal kan net zo goed een manier zijn om te communiceren als al het andere. Of je nu hun hand begeleidt, je heupen beweegt, positief reageert op wat ze doen, of zelfs gewoon zelf de positie verandert. Je kunt assertief en communicatief zijn met je partner zonder iets te zeggen.

Praktische zaken

Buiten op een sexy manier over seks communiceren is het ook belangrijk om praktische zaken te bespreken. Heb je bijvoorbeeld een glijmiddel die jullie beiden fijn vinden? Anticonceptie is natuurlijk ook nog een heel belangrijk aspect om samen te bespreken.