28 januari 2022

Dit kun je allemaal met een drone doen

2 min read

Het besturen van een onbemand vliegtuig is een super spannende ervaring.  Je bepaalt helemaal zelf waar je het vliegtuigje heen laat vliegen en wat je ermee gaat doen. Een drone kan namelijk voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo zijn er drones die zeer geschikt zijn om foto’s of video’s mee te nemen, maar ook toestellen die speciaal ontwikkeld zijn om wedstrijden mee te spelen. Het doel dat je voor ogen hebt met de drone, bepaalt uiteindelijke het soort toestel dat je koopt en aan welke eisen het toestel zal moeten voldoen.

 

Speelgoed drones

De goedkoopste soorten onbemande vliegtuigjes zijn de speelgoed drones. Dat klinkt wellicht een beetje kinderachtig, maar vergis je niet. Een speelgoed drone kan zo goedkoop als 25 euro zijn voor een eenvoudig toestel. Dit bedrag kan echter al zeer snel oplopen tot 400 euro wanneer je een speelgoed drone wilt waarmee je lang in de lucht kunt blijven en die is uitgerust met verschillende functionaliteiten. Kenmerk van een speelgoed drone is dat je er vooral mee kunt vliegen. Het nemen van foto’s of video-opnames, is niet mogelijk.

 

Camera drones

Wil je met je onbemande vliegtuigje toch foto’s of video’s kunnen nemen, dan zul je een camera drone moeten aanschaffen. Dit is overigens het meest verkochte soort drones, aangezien mensen de drone voor specifieke doeleinden willen gebruiken. Een YouTube-filmpje maken of dat geweldige feest op een bijzondere manier in beeld brengen. Camera drones worden zowel door particulieren als professionals gebruikt en zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen. Een goedkope camera drone heb je al vanaf zo’n 400 euro, terwijl je voor een professioneel camera drone moet denken aan een prijskaartje van 2000 euro of zelfs meer.

 

Racedrones

Meedoen aan en racewedstrijd in de lucht? Dan heb je een echte race drone nodig die is uitgerust met krachtige motoren en een accu die lang mee gaat. Racedrones konden voorheen alleen zelf in elkaar worden gezet. Je moest dan zelf de specifieke onderdelen kiezen en kon op die manier dus zelf de kracht en snelheid van de drone bepalen. Tegenwoordig is het echter ook gewoon mogelijk om kant-en-klare race drones te kopen. Een race drone heb je al vanaf 125 euro en dat kan oplopen tot wel een paar duizend euro wanneer je de drone zelf helemaal in elkaar wilt zetten. Het zijn dan vaak de extra accessoires, zoals krachtige motoren die de prijs hoger doen uitvallen.

Let er op dat het gebruik van een drone aan specifieke wetgeving is gebonden. Je mag niet overal en tot elke hoogte vliegen met een drone

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *