11 april 2021
Madeira Portugal

Een vakantie in Madeira: dit is er zoal te doen

Een vakantie naar Madeira zal zeker iets zijn waar je geen spijt van zult krijgen. Het is een eiland waar je heerlijk tot rust kunt komen. Hoe dat zit, leggen we graag uit in dit artikel. Een vakantie naar Madeira Portugal zal namelijk in het teken staan van tropische gebieden waar je heerlijk kunt wandelen. Dat en meer lees je hier!

Madeira Portugal

Een vulkanisch eiland

Madeira is werkelijk een vulkanisch eiland. Het ligt 700 km af van Afrika en je vliegt er in 4 uur naar toe vanuit Amsterdam. Wanneer je aan Madeira denkt, denk je aan een omgeving met een zeer bijzondere natuur. Het wordt ook wel het bloemeneiland genoemd. Je vindt er namelijk bergen waar je prachtige tropische bloemen vindt. Daarnaast vind je er veel kliffen aan de kustlijn, wat niet ideaal is voor mensen die graag naar het strand gaan. Daardoor is het mooi gebied wat niet overvol is van toeristen waar je heerlijk kunt wandelen. Er zijn ontelbare wandelroutes welke zeer goed zijn onderhouden. Wanneer je van een actieve vakantie houdt, is dit dus zeker ook iets voor jou. 

Tevens vind je veel mooie dorpjes en steden in Madeira. Zo kun je Porto Moniz bezoeken, wat een mooi kustdorp is en waar je tevens vulkanische meren vindt. tevens is de kust zeer onrustig, wat er indrukkend uitziet. Overweeg tevens Santana eens om te bezoeken. Dit is een charmant dorpjes waar je veel huisjes vindt met rieten daken. 

Verder kun je nog deelnemen aan enorm veel excursies. Dat en de wandelroutes maken het een ideale omgeving voor mensen die graag een actieve vakantie hebben. Het is dan ook het perfecte eiland voor iedereen die graag in beweging is en veel van de natuur wil zien.