28 januari 2022

Elektriciteit besparen bij een hot tub

2 min read

Hottubs verbruiken behoorlijk wat elektriciteit. Gelukkig zijn er een aantal simpele dingen die je kunt doen om het elektriciteitsverbruik van je hottub te beperken. Een van die dingen is investeren in isolatie. Het toevoegen van isolatie is een zeer efficiënte maatregel. Een geïsoleerde bodem, wanden en afdekking beschermen het water tegen de koude grond en buitentemperaturen en zorgt zo dat het water langer warm blijft. een andere manier om eenvoudig energie te besparen is om te hottub af te dekken tijdens het verwarmen. Als de hottub is afgedekt kan de warmte moeilijker ontsnappen en je hottub is dus sneller op temperatuur wanneer deze afgedekt is tijdens het opwarmen.

Kies voor een interne verwarmer

Een andere manier om energie te besparen is om voor een interne verwarmer te kiezen in plaats van een externe verwarmer. Als je kiest voor een interne verwarmer beperk je hitte verlies tot een minimum. Hoewel externe verwarmers zorgen voor meer ruimte in de hottub, zijn ze niet de meest efficiënte keuze als het gaat om het besparen van energie. Dit komt omdat er hitte ontsnapt via de slangen die de verwarmer met de hottub verbindt. Interne verwarmers daarentegen verliezen vrijwel geen warmte omdat ze in het warme water ondergedompeld zijn. Een ander voordeel aan interne verwarmers is dat ze zorgen voor een snellere verspreiding van de warmte.

Alternatieve energiebronnen

Als je op zoek bent naar manieren om energie te besparen is het een goed idee om alternatieve energiebronnen een kans te geven. Als je een zonnepaneel ter beschikking hebt kan deze worden aangesloten op de hottub door de filter of externe verwarmingsbuizen. Als je zelf handig bent en van klussen houdt kun je ook in een gewone zwarte waterslang water door de zon laten verwarmen. Sluit het ene einde van de slang aan op het bovenste gedeelte van de filter verbinding en sluit het ventiel af. Leg de tuinslang in een platte rol onder direct zonlicht. Sluit het andere eind van de slang af en laat ook dit gedeelte in de zon liggen. Laat alles een tijd lang liggen en kijk vervolgens hoe warm de slang is geworden. Als het warm genoeg is kun je het warme water in de hot tub doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *