11 april 2021
matrassen 110x200

Ga voor afwijkende maten: kies matrassen van 110×200

Wist je dat er veel meer variatie is op het gebied van bedden dan alleen de eenpersoons- en tweepersoons bedden? Matrassen komen in allerlei soorten en maten. De afmetingen zijn tegenwoordig zowat op smaak te bepalen. Matrassen van 110×200 waren bijvoorbeeld vroeger helemaal geen gangbare maat maar zie je nu veel meer voorkomen. En dat terwijl het in essentie een behoorlijk afwijkende maat is.

matrassen 110x200

Matrassen van 110×200

Het bijzondere aan een matras met deze afwijkende afmetingen is de breedte. Het is namelijk eigenlijk geen eenpersoons bed te noemen. Vaak zijn die matrassen niet breder dan 90 centimeter. Dat is voldoende voor een kind of volwassen persoon alleen in bed. Een twijfelaar spreken we vaak van als het bed een breedte heeft van tenminste 120. Vaker echter zie je tegenwoordig dat een bed van 140 breed een twijfelaar wordt genoemd. 110 is een compleet afwijkende breedtemaat maar dat betekent niet dat het niet voor jou juist de perfecte oplossing kan zijn.

Waarom deze maat?

Het klinkt gek maar 90 centimeter is niet zo heel breed. Ja, het is de maat waar veel van ons jarenlang in sliepen omdat dit nu eenmaal een eenpersoons bed is. Maar in feite is het niet zo breed en zeker wanneer je verder ook vrij groot bent, kan het alsnog een beetje te klein zijn. Mensen die wat breder of forser zijn liggen vaak een stuk beter in een bed met een breedte van 110 centimeter.