28 januari 2022

Hoe ziet jouw wasroutine eruit?

2 min read
As I am Co-Wash

Omdat iedereen verschillend haar heeft, ziet iedereens routine tijdens het wassen van het haar er anders uit. Vooral als je krullend haar hebt, zal je hier iets meer aandacht besteden dan bijvoorbeeld iemand met steil haar. De routine voor krullend haar is vaak uitgebreider en hoeft niet elke dag herhaald te worden. Vaak is het haar wassen iets dat wekelijks wordt gedaan. Het is niet zo simpel als snel wassen in de ochtend en dan de deur uit rennen. Krullen hebben nou eenmaal net iets meer verzorging nodig dan steil haar, voornamelijk omdat het haar sneller droog wordt. Om vocht in het haar te behouden, kun je bijvoorbeeld de As I am Co-wash gebruiken in plaats van een reguliere shampoo. 

Co-wash in plaats van shampoo

Shampoo en de bestandsdelen die erin zitten, kunnen het haar uitdrogen. Als jouw haar dus snel uitdroogt, kan het een oplossing zijn om een alternatief te gebruiken. Een alternatief voor shampoo, is een co-wash. Het dient als cleanser, maar droogt het haar minder snel uit en heeft meer ingrediënten die het haar verzorgen.  Het haar wordt niet alleen schoongemaakt, maar ook gelijk gehydrateerd, verzorgd en ontklit. Om het haar extra verzorgd te houden, is het verstandig om altijd na het schoonmaken, een conditioner te gebruiken.

As I am Co-Wash

Het vinden van de perfecte routine

Voordat je jouw perfecte routine hebt gevonden, zal je eerst verschillende producten en combinaties moeten proberen. Je moet kijken naar wat werkt voor jouw haar, maar ook welke producten goed met elkaar werken. Het kan handig zijn om producten van hetzelfde merk uit dezelfde lijn te kiezen, dan weet je dat de producten goed met elkaar samengaan. Maar juist omdat er zoveel aanbod is van producten, is het leuk om verschillende dingen te proberen. Test elke keer dat je jouw haar wast een andere combinatie uit en dan kom je er vanzelf achter wat het beste werkt voor jou en je haar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *