11 april 2021

Sfeer en karakter

Sfeer in huis brengen doen we tegenwoordig door persoonlijke spullen in huis terug te laten komen en spullen met persoonlijke waarden in het interieur of aan de muur te tonen. De warme openhaard midden in de huiskamer wordt weer gebruikt en de lange witte muur in de hal schilderen we in een warme donkergele kleur. De drukke wereld die buiten te vinden is kan binnen helemaal worden vergeten doordat het huis sfeervol is maar toch klasse heeft. Maar niet alleen de accessoire maken een interieur sfeervol, ook karakteristieke eigenschappen en authenticiteit van het huis geeft een interieur de sfeervolle boost die het nodig heeft

Hout in huis

Meestal zijn de houten balken en palen weggewerkt zodat ze uit het zicht zijn maar deze zijn eenvoudig terug naar voren te halen door afwerkingsschotten te verwijderen. Vaak komen prachtige douglas balken naar voren tijdens een zoektocht naar de authentieke houten balken. De Douglas balken hebben een warme bruingele kleur en hebben meestal geen extra bewerking nodig. In plafonds en muren staan deze balken over het algemeen heel erg mooi en dit straalt klasse en authenticiteit uit in de woon- of werkkamer.

Wat is Douglas hout

Douglas hout is hout dat gewonnen wordt van de Douglasspar, het hout heeft een mooie roze bruine kleur waardoor het vaak als stijlvol wordt beschouwd. Naast zijn typerende kleur is Douglas hout ook erg stevig van structuur en laat het zich makkelijk bewerken. Het hout komt oorspronkelijk uit het westen van Noord-Amerika maar groeit tegenwoordig ook veel in Europa.

Bron: https://www.houtdirect.nl/