7 december 2021

Tips voor een goed feestje

2 min read

Het mag bijna weer, een echt feestje geven! We hebben er met zijn allen lang op moeten wachten door de coronacrisis, maar eindelijk is het einde in zicht. Tijd dus om dat feestje dat je al die maanden hebt uitgesteld te gaan organiseren. Daarbij moet je een paar essentiële zaken regelen.

Gastenlijst

Wie komt er allemaal op jouw feest? Dat moet je van tevoren goed bedenken, want afhankelijk van de hoeveelheid mensen die je kwijt kunt, moet je ook een locatie regelen, en als je het in je eigen huis doet, moet je ook zorgen dat het gaat passen. Ook je inkopen zijn afhankelijk van het aantal mensen dat je verwacht. Bedenk dit dus als eerste. 

Thema

Bedenk een eventueel thema. Themafeesten zijn altijd ontzettend leuk, maar laat al je genodigden wel op tijd weten dat er een thema zal zijn. Anders heb je grote kans dat niet iedereen meer tijd heeft om voor je feest een outfit te regelen. En het is super zonde als straks de ene helft van de feestgangers helemaal mooi uitgedost rondloopt en de andere helft nog in een spijkerbroek. 

Inkopen

Zeer belangrijk voor de stemming op je feest: de hapjes en drankjes. Het ligt er natuurlijk aan wat voor feestje je gaat geven welke inkopen je moet doen. Wat in ieder geval een goed idee is, is wijn bestellen. Dat is geschikt voor elk feestje op elk moment van de dag. Als je ’s middags mensen uitnodigt, zijn vullende hapjes en borrelsnacks, zoals een bittergarnituur altijd een goed idee. Omdat men dan nog niet gedineerd heeft, is de trek vaak wat groter. Daarom kunnen ook mini wraps en dergelijke een goed idee zijn. Geef je ’s avonds een feest tot eventueel diep in de nacht, dan moet je sowieso chips en/of borrelnootjes in huis hebben. 

Muziek

En dit maakt of breekt een feest: goede muziek. En met goede muziek wordt bedoeld de juiste muziek bij de juiste sfeer, want iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaak. Hiervoor geldt dus dat je moet weten wie je gaat vermaken. Gaat je feest in de nacht door, dan moet het dansbaar zijn en niet inkakken. Is het een middagborrel, dan wil je iets rustigers voor wat meer op de achtergrond, want dan willen mensen gewoon kunnen kletsen. 

Maar wat het allerbelangrijkste is, is dat je het zelf naar je zin hebt. Dan zullen je gasten ongetwijfeld aangestoken worden door jouw goede humeur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *