28 januari 2022

Wat is beton cire?

2 min read

Iedereen is bekend met beton. Dat is namelijk een bouwmiddelateriaal gemaakt uit cement, water en zand. Het is in feite dus een kunstmatig bouwmateriaal dat de mensheid zelf uitgevonden heeft. Dit gebeurde heel lang geleden. In het oude egypte werden er soms al bouwwerken gemaakt met beton, maar cire beton is wel degelijk wel iets anders dan normaal beton. Het is ook een vorm van beton die veel minder oud is dan de normale beton soort waar iedereen bekend mee is. Technisch gezien is cire beton, niet eens echt beton, maar voor het gemak categoriseren we het wel onder beton.

Cire beton

Cire beton vind zijn oorsprong niet in het oude Egypte of Griekenland, maar haar oorsprong is veel dichter bij huis te vinden. Namelijk in het geliefde Frankrijk is dit soort beton voor het eerst gebruikt en is het al vele jaren lang populair in de woningen van de mensen. Normaal beton is een mengsel van water, cement en zand, maar bij cire beton is het een mengsel van cement, kunsthars en een kleurstof. Waar normaal beton veelal grijs is kan je cire beton wat voor kleur geven die je maar wilt hebben. Dit soort beton heeft dan ook als functie om echt gezien te worden door mensen. De plekken waarop je dit soort beton kan gebruiken lopen sterk uiteen. Je kan het gebruiken als vloer in de woonkamer, maar is ook uiterst toepasbaar in de badkamer of zelfs slaapkamers. Eigenlijk is beton cire overal toepasbaar en een voordeel ten opzichte van tapijt is dat beton cire veel makkelijker schoon te maken is en lekker mooi glanst, wat zorgt voor een lichtere uitstraling in de kamers waar beton cire gebruikt worden. Tevens kan dit bouwmateriaal ook gebruikt worden op de muren en niet alleen de vloer.

Cire beton aanleggen

Cire beton moet je niet gieten zoals normaal beton, maar cire beton werkt als het ware meer als een soort stucwerk. Je smeert het het oppervlakte waar je het wilt hebben. Het belangrijke hierin wel is dat het recht en gelijkmatig gebeurd, zodat je geen opvallende hobbels in het oppervlak hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *